Cserkész évkezdés Ottawaban

/ Kiss Barnabás /
kiss.barnabas képe
Cikkemben az év első foglalkozását, tanóráját mutatom be, hogy kicsit átfogóbb képet tudjak mutatni, a 28. számú Kölcsey Ferenc cserkészcsapat, és az Ottawai magyar iskola életéről.
PihenésElefánt őrsSorversenySorverseny

Érkezésem másnapján becsengettek az ottawa-i magyar iskolában, és kezdetét vette a tanévvel párhuzamosan futó cserkészév is. A 28. számú Kölcsey Ferenc cserkészcsapat kiscserkészeit, az Elefánt őrsöt bízták rám. Foglakozásunkban a jó időt kihasználva helyet kapott a kézügyesség és a tanulás mellett a testmozgás is, sorverseny formájában.

A gyerekek közé való beilleszkedés gyorsan, és könnyen ment, hála a cserkészet közösségépítő, és összetartást kovácsoló erejének. Közösen töltött időnkben figyelmet fordítottunk a magyar nyelv gyakorlására gyermek népdalok formájában, illetve a hétköznapi tudást is fejlesztettük az analóg óra megismerésével. A délután folyamán még egy kis kézműves foglalkozás is belefért.

Korosztályos sajátosságként toronymagasan a kinti testmozgást igénylő játékok voltak az Elefánt őrs kedvencei, remélhetőleg az időjárás kegyes lesz hozzánk, és lesz lehetőségünk még a tél megérkezése előtt nagyokat játszani a szabadban. Gyors beilleszkedésem, illetve az őrssel való könnyű és dinamikus együttműködésem, megerősített újra a magyarságtudat és a cserkészet határokat nem ismerő erejében, így bizakodva várom az előttem álló év kihívásait, izgalmait.