Virágba borult Washington, DC

Tavaszköszöntő gyerekrendezvény a Kossuth Házban

/ Walter Marietta /
walter.marietta2022 képe

A cseresznyevirágzással egy időben a washingtoni magyar közösség is együtt ünnepelte a tavasz beköszöntét. Walter Marietta 2023.03.19-én a Kossuth Alapítvány Körősi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa, valamint a HungarianHub önkéntese Sipos Andrea által közösen szervezett tavaszköszöntő rendezvényen virágba borult a Kossuth Ház és megtelt gyerekekkel.

A program első részében Sipos Andrea saját tavaszi jóga meséjét hozta el, ahol a gyerekek együtt tornázhattak a téli álmából felébredt mackóval, és közös kalandjukban a gyerekek példát mutattak bátorságról és barátságról.

Sok izgalmat követően mindenki jóízűen elfogyaszthatta jól megérdemelt palacsintáját és megihatta kakaóját, amit Seres Zsuzsanna, a Kossuth Alapítvány programszervezője készített a gyerekeknek.

A test után a lélek is felébredt, amikor Walter Marietta csodaszép magyar tavaszi dalokat játszott citeráján, így a gyerekek és felnőttek közösen énekelhették a „Tavaszi szél vizet áraszt”, a „Beültettem kiskertemet” és a „Tavaszköszöntő”című dalokat.

A nap zárásaként Sipos Andrea megismertette a gyerekeket a nemezelés művészetével. Saját készítésű nemezfigurái elkísérték Magyarországról Washingtonba, amit a gyerekek egy kis kiállítás keretében megtekinthettek. A figurák között régi magyar klasszikus mesehősökkel találkoztak a gyerekek, és nosztalgiázhattak a felnőttek. TV maci, Kockásfülű nyúl, Süsü és Doktor Bubó is színesítette a kiállítást. Ezt követően mindenki elkészíthette, illetve hazavihette saját színes tavaszi virágos karkötőjét, vagy nyakláncát nemezgyapjúból.