Pedagógus konferencia Sydney-ben

/ Nimsz Zsuzsanna /
nimsz.zsuzsanna képe

Közösség, együttműködés, eszmecsere.

Sydney-ben rendezték meg az Ausztráliai Magyar Pedagógusok Egyesületének ötödik konferenciáját, drámapedagógia és művészeti elemek a magyar nyelv tanításában címmel. Szeptember 28-án moodle adminisztrátori képzést tartottak, majd közös vacsorával zárult a nap.

Szeptember 29-én reggel kilenc órakor Makkai Márta az Ausztráliai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke megnyitotta a konferenciát. Svantner Gergő, teológus lelki gondolatokkal ajándékozta meg a résztvevőket. A Flemington-i Magyar Iskola tanárai és diákjai egy kis műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

A konferenciát megtisztelte jelenlétével Dr. Mikola István, Magyarország Ausztráliai Nagykövete, Fráter Olivér a Sydney-i Magyar Konzulátus vezető konzulja és Szekeres Győző, kultúrattasé.

A konferencián előadást tartott Tóth Lisy és Hevér-Szabó Beatrix a Melbourne-i Bocskai Magyar Iskolából. Budai Frank a Flemington-i Magyar Iskola Szülői Munkaközösségének elnöke, és Fekete Ilona a Brisbane-i Magyar Iskolából.

A konferencia részét képezte a szakmai ötletbörze, szakmai műhelymunka és a közgyűlés is. A nap zárásaként az Egri Pinceszínház előadását tekinthették meg a résztvevők.

Szeptember 30-án Körlaki Ágnes előadásával kezdődött a konferencia utolsó napja.

Baráth Zoltán a Babszem Jankó Színház alapító tagja, színész, rendező „Heszperidák kertje” címmel tartott előadást. A konferencia zárásaként Tatár Gabriella színész, az Egri Pinceszínház igazgatójának előadása hangzott el „Drámapedagógiai játékgyűjtemény” címmel.

Pedagógus konferencia Sydneyben