Tavaszi kiránduláson a montreali Csillagösvény Magyar Iskola kisdiákjaival

Chalet des Érables, Sainte-Anne-des-Plaines, Québec

/ Nemes Csilla Szidónia /
nemes.csilla.szidonia képe

Március utolsó napján a montreali Csillagösvény Magyar Iskola lelkes kisdiákjai, barátaik és szüleik felkerekedtek, hogy az immár hagyományos tavaszi kiránduláson látogatást tegyenek az ebben az időszakban oly népszerű cukorkunyhók egyikében. Bár az időjárás még nem mutatta jelét a tél végének, ez sem szegte kedvét a vidám kis társaságnak, hiszen a család- és gyermekbarát úticél egész vidámparkkal és színes programlehetőségekkel csalogatott. Így az állatsimogatótól a szellemházon keresztül a kisvasúton át egészen a vidámpark különböző nagyságú és formájú hintáiig bőven talált magának mindenki kedvére való szórakozási lehetőséget. Mindezt megtetézve a hagyományos cukorkunyhós menüvel, és természetesen minden fogást „megkoronázva” a kihagyhatatlan juharsziruppal. De nem maradt el a saját készítésű juharszirup-nyalóka elégedett kóstolgatása sem.

Ha testben nem is, lélekben biztosan felmelegedett mindenki a nap végére, hiszen – bár nem napsugaras, de – igazán élménydús napot hagytunk magunk mögött. A tavasz pedig kétségkívül úton van Québec felé is – még akkor is, ha a magas hótorlaszok még itt-ott emlékeztetnek a hosszú télre.

MegérkeztünkÁllatsimogatóMegy a gőzösNem kell jogosítványA fiúk...és a lányokJuharrengetegSzellemházKisvonatÉdes sarokSzéles a választékÉlvezzükVidámparkos hangulatIndulhatunkItt minden forogCsendes munkásokA vidámpark árnyékábanHagyományos menüDesszertNyalókázunkSaját készítésűCsipet csapat