Őszi történések a Georgia-i magyar szervezetnél

/ Varga Tamás /
varga.tamas képe

A Georgia-i magyarok 2023. október 15-én tartottak egy ünnepséget az 1956-os forradalom tiszteletére, aminek keretén belül volt istentisztelet, magyaróra gyerekeknek, és maga a megemlékezés, valamint utána egy közös étkezés.

A Magyar Iskola óráit hibrid módszerrel tartják: személyesen, és online formában, azokban az időszakokban, amikor a gyerekek, és szülők jobban le vannak terhelve, így a rugalmasabb megoldással rendszeresebb óratartás lehetséges. 

Georgia területileg nagy állam, Atlantától kicsit távolabb élő magyarok is összejönnek időnként, mint ahogyan tették ezt az Athens, és környékén élő magyarok novemberben. A HCCG fenntart egy könyvtárat is, melynek rendszerezésével folyamatosan van munka.

A Hungarian Community Church of Georgia szervezet fókuszában már tavaly is meghatározó szerepe volt a Budapest nevű történelmi temetőnek, amely jelenleg felújítás alatt áll a szervezet, és a Magyar Kormány jóvoltából.  A munkálatok már a második fázisban járnak, ami magába foglalja a temető füvesítését, illetve új kerítés, és járdák készítését. A 2024-es évre van tervezve a felújított temető átadása. 

bográcsozás bográcsozásBudapest temető bejáratfüvesítés közbenkonyvtarmagyar óraSír előtteSír utánaGyermek éneklésIstentisztelet