Nagyszabású ünnepségsorozat Edmontonban, az 1956-os forradalom 60. évfordulóján.

/ Czibolya Kálmán /
czibolya.kalman képe

Magyarország ottawai nagykövetsége és a Kanadai Magyar Kulturális Tanács október 24-29. között nagyszabású rendezvénysorozatot szervezett Edmontonban, az 1956-os forradalom 60. évfordulója tiszteletére.

A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitójára október 26-án került sor, melyen dr. Ódor Bálint kanadai magyar nagykövet, Szente Annának a Kanadai Magyar Kulturális Tanács elnökének és a Magyar Diaszpóra Tanács társelnökének, Jakab Istvánnak, a Magyar Országgyűlés alelnökének és Hoppál Péter az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára köszöntötte a megjelenteket.

A rendezvény a Budapesti Csillagszem táncegyüttes műsorával zárult.

Ezen a négy napon mind a 14, Kanadában munkáját végző KCSP ösztöndíjas jelen volt és segítette a szervezők munkáját, valamint aktív résztvevői voltak az október 29-i az Edmontoni Magyar házban tartott KCSP konferenciának is, melynek vendége volt dr. Ódor Bálint kanadai magyar nagykövet, dr. Szabó Stefánia Magyarország Torontói főkonzulja, dr. Szilágyi Péter a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Szente Anna a Kanadai Magyar Kulturális Tanács elnöke valamint a Magyar Diaszpóra Tanács társelnöke és Ábrahám Tibor a Magyar Diaszpóra Tanács társelnöke. 

Edmonton 1956-2016Edmonton 1956-2016Edmonton 1956-2016Edmonton 1956-2016