Müncheni március 15.

/ Maronics Ilona Anna /
maronics.ilona.anna képe

Münchenben március 11-én rendeztük meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére összeállított ünnepséget. Az eseménynek a Müncheni Katolikus Főiskola temploma adott otthont.

Az 169 évvel ezelőtti események fontosságáról Latorcai Csaba, kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár beszélt. Az ünnepség végigvezette a forradalom fontosabb pontjait és elkalauzolt minket a szomorú kimenetelig. A versek, amelyeket müncheni fiatalok szavaltak, igazán visszaadták a március 15-e fontosabb eseményeinek hangulatát. A fellépők között voltak a Hétvégi Magyar Iskola diákjai, a müncheni cserkészek, Drüen-Kiss Viktória, Kosztolányi Márta énekesek. A megemlékezést egy állófogadás követte, ahol a vendégek egy pohár bor és pogácsa mellett kötetlenül beszélgethettek. A rendezvényért Magyarország Müncheni Főkonzula, Tordai-Lejkó Gábor vállalta a védnökséget.

Március 15Latorcai Csaba helyettes államtitkár beszédeÜnneplő közönségA fellépőkTordai-Lejkó Gábor müncheni főkonzulA Himnuszt énekelveA fellépők a díszvendégekkel