Királylányok és szuperhősök Lufiországban

Farsangi parti Montreálban

/ Gergely Katalin /
gergely.katalin képe

A farsang világszerte a mulatságok időszaka. A híres riói vagy velencei karneváltól kezdve a székelyföldi kisfaluig mindenütt vidám hangulatú rendezvényekkel várják az embereket. Magyar vidékeken általában farsangi bált, táncmulatságot, másutt farsangi bulit hirdetnek. Az észak-amerikai földrészen, így Montreálban is inkább partit rendeznek.  

A Magyar Iskola idei rendezvényére készült plakáton a régebbi idők zenei stílusát idéző "retro party" volt a hívószó.  A jelmezek is ennek megfelelően korábbi korok szereplőit idézték a rózsaszín párductól a szuperhősökig. A felnőttek közül egy olyan hölgy nyerte a jelmezversenyt, aki öltözékével egy évszázaddal korábbi dívát jelenített meg.

 A gyerekek közül mindenkit jutalmaztak a szervezők: világító nyakba valókat, karkötőket kaptak, de az igazi jutalom a „Lufiország” birtokba vétele volt. A parti első órájának végén már csak itt-ott asztalokon díszelgett néhány lufi.

A vacsorát - némi segítséggel - az iskolai tanulói szolgálták fel a vendégeknek. Majd hajnalig tartó fergeteges táncot jártak kicsik és nagyok; volt tombola, beszélgetés, viccelődés - ahogy ilyenkor lenni szokott...

Feldíszített asztalok várták a résztvevőketLufiországLufiország hőseiA lufiknak minden gyerek örültA gyerekek birtokba vették a lufikatLufiország a felnőtteket is elvarázsoltaKirálylányokKirálylányok és szuperhősökKirálylányokSzuperhősA kishercegnők kissé elfáradtakPillanatképek a partirólPillanatképek a partiról - a jelmezverseny nyerteseA rendezvény plakátját Török Tünde igazgatónő készítette