Karácsonyi ünnepség a montreali cserkészcsapatoknál

Betlehemes játék az őrsök előadásában

/ Nemes Csilla Szidónia /
nemes.csilla.szidonia képe

A montreali 37. Szent Margit lánycserkész- és 23. Szent László fiúcserkészcsapatoknál hagyomány, hogy minden évben, a téli szünetet megelőzően karácsonyi ünnepséget tartanak. Nem volt ez másként idén sem. December 14-én „tábortüzet” ültek körbe az őrsök, cserkészvezetők, vendég szülők és hozzátartozók.

Az őrsvezetők kapták meg a feladatot, hogy összeállítsák a műsor menetét, a kerettörténet pedig adva volt: jelmezbe öltözött szereplők elevenítették fel a karácsonyi eseményeket. Minden őrs igyekezett magáért kitenni, és felváltva egészítették ki, tették teljesebbé, színesebbé a betlehemi történéseket. Az egyes stációk, mozzanatok közötti átmenetet jól összeválogatott versek, ismert népdalok vagy hagyományos karácsonyi énekek képezték. A kiscserkészektől a vezetőkig mindenki hozzájárult az ünnepséghez. Emellett a vendégek is többször aktívan bekapcsolódtak az éneklésbe.

A program zárórészében Molnár Áron református lelkész gondolatai hangzottak el, aki Zákeus történetére utalva kiemelte, hogy a cserkészetben olyan gyakorlati készségekre is szert lehet tenni, amelyekre más keretek között nincs lehetőség. Buzdította a cserkészeket, hogy legyenek büszkék arra, hogy cserkészek, és igyekezzenek betartani a cserkésztörvényeket. A lelkész gitárkíséretével csendült fel a „Szellő zúg távol” kezdetű ének, mellyel lezárult az együttlét első része. Ezt követte a finom falatokkal csalogató szeretetvendégség, mely jó hangulatú lezárása volt a cserkészek ünneplésének.

A téli szünetet követően a cserkészfoglalkozások január 11-én indulnak újra, amikor a vezetők már megkezdik a 2020. január 17. és 19. között szervezett téli tábor előkészületeit, melynek helyszíne a Saint-Adolphe-d'Howard-on található Camp Kinkora táborozóhely lesz.

KiscserkészekCserkészkarácsonyCserkészkarácsonyCserkészkarácsonyCserkészkarácsonyCserkészkarácsonyCserkészkarácsonyCserkészkarácsonyCserkészkarácsonyCserkészkarácsonyCserkészkarácsonyCserkészkarácsonyCserkészkarácsonyMolnár Áron lelkészVezetőkFinomságok