Házikoncert a Bécsi Magyar Otthonban

Fanny Hensel Mendelssohn művei Oprea Nikoletta előadásában

/ Várkonyi Borbála /
varkonyi.borbala képe

December 3-án, vasárnap Fanny Hensel Mendelssohn műveiből hallhattak válogatást a Bécsi Magyar Otthon vendégei a Komponista Nők II. sorozat részeként megrendezett esten. A koncerten először Fanny Mendelssohn életének részleteiről tartott rövid összefoglalót Ádám Ágnes könyvtáros-muzeológus, az est szervezője, majd Oprea Nikoletta zongoraművésznő tolmácsolásában hangzottak el a zeneszerző művei, amelyek között Ádám Ágnes a kort megidéző verseket olvasott fel.

A koncert után Oprea Nikoletta beszélt Fanny Mendelssohn műveiről, azok kialakulásáról, a nők szerepéről a zenetörténetben, amelyről később izgalmas beszélgetés alakult ki a hallgatóság és az előadók között, olyan kérdéseket érintve, mint a férfi és a női játék különbözősége.

Oprea Nikoletta előadása a Bécsi Magyar OtthonbanOprea Nikoletta előadása a Bécsi Magyar OtthonbanOprea Nikoletta előadása a Bécsi Magyar OtthonbanOprea Nikoletta előadása a Bécsi Magyar OtthonbanOprea Nikoletta előadása a Bécsi Magyar OtthonbanOprea Nikoletta előadása a Bécsi Magyar OtthonbanOprea Nikoletta előadása a Bécsi Magyar Otthonban