Csodaszarvas Camp Couttsban

Avagy téli cserkésztábor Ausztráliában

/ Csúcs Eszter Boglárka /
csucs.eszter.boglarka képe

A Sydney magyar Cserkészcsapattal elvonultunk egy három napos táborba, hogy a természetben is kipróbáljuk a cserkész tudásunkat, és együtt legyen az egész csapat apraja-nagyja.

Ezt Sydneytől nem olyan messze, Camp Couttsban tehettük meg egy csodaszép környezetben, az ősmagyar időkbe visszautazva, hisz nincs cserkésztábor keretmese nélkül, így megelevenítettük a "Rege a csodaszarvasról" történetét.

Egy júniusi szombat reggel mindenki elindult a Nemzeti Parkba, ahol táboroztunk. Egy akadálypálya keretében készültünk fel a vadászatra, ahol az őrsök csapatokban igyekeztek mindenféle ’ősmagyar’ tudást elsajátítani, amire szükségük lehet, például hogyan kell a csillagok alapján tájékozódni, kipróbálhatták az íjászatot, és mindenkinek lett egy lova (zokniból), mint egy jó magyarnak, összességében az akkori életmódot próbálhatták ki a gyerekek. A hétvége további részében volt kirándulás, ügyességi verseny, ahol a lovakon vágtázva kellet bizonyítani a gyerekeknek, hogy mit is tanultak eddig, meg tudják-e fejteni a rovásírással írt levelet, vagy hogy célba tudnak-e lőni. Majd este tábortűz a sámánokkal és táncház Dúl leányaival.

Nagyon mozgalmas és szép hétvége lett, megtaláltuk a Csodaszarvast, és fáradtan, de boldogan tértünk utána haza Hunor és Magor vezetésével.

Camp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp CouttsCamp Coutts