Cserkészbál Los Angeles-ben

51. Cserkészbál a Hilton Hotel LAX-ben

/ Danyi Ágnes /
danyi.agnes képe

Idén 51. alkalommal rendezték meg a Los Angeles-i és Hollywood-i Cserkészcsapatok adománygyűjtő, jótékonysági bálját a LAX Hilton Hotelben.

Mint minden évben, idén is várták a fiatal elsőbálosok jelentkezését, akik az est fénypontjaként bemutatták nyitótáncukat, a bécsi keringőt. Az előző években Schachinger Lívia és Tamás koreografálták a nyitótáncot, idén felkértek, hogy én készítsem fel a fiatalokat és tanítsak be új keringő koreográfiát. Így Schachinger Lívia és Tamás segítségével már decemberben elkezdtük a próbákat. Általában szombatonként találkoztunk az elsőbálosokkal és kezdtük el a felkészülést a bálra.

A Los Angeles-i és a Hollywood-i Cserkészcsapatok vezetőiből ilyenkor megalakul egy bálbizottság, amely minden részletre odafigyelve szervezi és felügyeli a bál zökkenőmentes lebonyolítását.

A bál napján a 16 elsőbálos már jóval a kapunyitás előtt megérkezett a helyszínre, hogy aznap még tudjunk egy főpróbát tartani, illetve legyen idő az előkészületekre. A lányok szebbnél szebb menyasszonyi ruhában, a fiúk pedig szmokingban mutatkoztak a nagyközönség előtt. Hatalmas sikert aratott produkciójuk.

Az est folyamán a Baky-Várnai Duó zenekar biztosította a nagyszerű hangulatot. A szingliknek lehetőségük nyílt egy párkereső játékban részt venniük, valamint est folyamán fellépett a Kárpátok Néptáncegyüttes egy vadonatúj koreográfiával. Ezen kívül tombolasorsoláson szebbnél szebb ajándékkosarakat nyertek a szerencsések.

Az estélyibe öltözött vendégek, az elsőbálosok csodás nyitótánca, a tombolanyeremények, a nagyszerű zenekar és a jó társaság mind-mind hozzátettek egy elegáns, előkelő, nagyszerű estéhez.

Az elsőbálosokLányokRészlet a koreográfiábólSchachinger Líviával és Tamással a táncosokLányokBemutató előttFőpróba a Hilton hotelbenFőpróba a Hilton hotelbenAz elsőbálosokRészlet a koreográfiábólRészlet a koreográfiábólKözös kép a táncosokkalFőpróba előttRészlet a koreográfiából