Apák napja a Melbourne-i Magyar Központban

Szeptember 8-án az Ifjúsági és Kulturális Szövetkezet rendezésében az apákat ünnepeltük

/ Magyari Nóra Antónia /
magyari.nora.antonia képe

Az eddigi benyomásom a melbourne-i rendezvényekről, hogy mindig a legfinomabb ételekkel várják az érdeklődőket és egy idő után mindenki a táncparketten ’találja’ magát. Nem volt ez másképp most sem. A menüről Svak Laci gondoskodott, aki fantasztikus szakács és nagyszerű konyhafőnök is egyben, öröm volt neki segíteni. Saját bevallása szerint a legfontosabb, hogy mindenkire odafigyeljen a konyhában és biztosítsa a jókedvet. Az ételek minősége és tálalása is színvonalas, étterembe illő volt. A menün zöldségleves, sült csirke tejszínes burgonyával és diós, illetve túrós palacsinta szerepelt. Az érkezőket illatos forralt borral várták a szervezők.

Az esemény az apák napján kívül azért is lett különleges, mert két pár is hatvanéves házassági évfordulóját ünnepelte. Fitcher Irénke és Vern, illetve Szabó Marika és Gyuri is a Magyar Központot választotta az esemény színhelyéül.

A zenéről Paska Béla gondoskodott, akivel nagyon szerencsés a melbourne-i közösség. Béla a Délvidékről érkezett és annak idején a Hetesfogat nevű vajdasági zenekar tagja volt. Profi lakodalmas zenész tehát és a magyar nóták a kisujjában vannak. Fő és legkedvesebb hangszere a harmonika, mellyel nótára csalja a vendégeket és igazi nosztalgikus hangulatot teremt. Amikor elindultam haza egy nagy kerek asztal köré ülve egy népesebb társasággal nótázott, előcsalva a majdnem elfelejtett dallamokat, életben tartva a magyar lakodalmas zene hagyományait.

Ebédre várvaVendégváró forralt borTúrós palacsintaDiós palacsintaKész az ebéd!TálalásJó az ösztöndíjas a háznál60 éveMegadtuk a módjátPaska Béla és Albert Károly a zenéről gondoskodtakMindenki táncolTánckirálynőPaka Béla és harmónikájaNótázás