Adventi gyerekfoglalkozás a montreali Csillagösvény Iskolában

Adventi hírnök, friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng!

/ Nemes Csilla Szidónia /
nemes.csilla.szidonia képe

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is különleges foglalkozás vezette be az adventi időszakot a montreali Csillagösvény Iskolában. A program első részében adventhez kapcsolódó történet hangzott el: Mózes és a választott nép „adventjét”, az egyiptomi fogságból való szabadulást megelőző, várakozással teli készülődést, eseméyeket ismerték meg a gyerekek. Ahogyan az ősatyák korában, úgy napjainkban is  minden ünnepet, nagyobb történést előkészületek előznek meg, így lelkileg-testileg számunkra is fontos a reménykedő, várakozásteljes készülődés, ünnepre hangolódás.

A program második felében következett a várva várt mézeskalácssütés. Már a Csillagösvény Református Egyesület elnöke, Nagy Enikő jóvoltából előre elkészített tészta nyújtása is nagy élmény volt: szorgosan perdültek-fordultak a nyújtófák a nagyobb gyerekek keze alatt, a kisebbek pedig csillogó szemmel figyeltek. Alig várták, hogy a felnőttek megállapítsák: jöhet a szaggatás. Nem volt könnyű a különböző formák kiválasztása, hiszen olykor már zavarba ejtő volt a figurák széles választéka. Természetesen mindenki igyekezett minél jobban színesíteni a gyűjteményt. A sütés szinte végtelennek tűnő percei könnyebben teltek a dekoráció előkészítésével: minden egyes darab egyedi tervezés és gondos odafigyelés eredménye lett. A felnőttek háttérsegítsége a csodálatos végeredmény megörökítésében és kóstolásában is megnyilvánult. A jó hangulatban elkészült mutatós és finom díszekhez már csak az illatos fenyőfát kell – a lehető legnagyobb titokban – beszerezni.

Mózes adventjeSzorgalmasan színezünkTanuljuk a karácsonyi énekeketNyújtjuk a tésztátJános bácsi segítNehéz választaniJó a hangulatSzaggatjuk a figurákatA felnőttek csak figyelnekÉg a kezünk alatt a munkaUtolsó simításKoncentrálunk