Nebuló Magyar Nyelviskola

Erdélyi Bernadett Erzsébet (2023)
Erdélyi Bernadett Erzsébet (2023)

Az Első Magyar Református Egyház egy bibliai alapú egyházi szolgálat, amely a Szentírás prédikációját és tanítását hangsúlyozza. A cél keresztény közösséggé válni, amely mindenkit arra inspirál, hogy lelki növekedés, szeretet, béke, odaadás és tanulás révén közelebb kerüljön Istenhez.  Hitük konzervatív, Biblia-alapú és Krisztus-központú. Különféle szolgálataik vannak a gyermekek és felnőttek szolgálatára.   
Második céljuk a keresztény közösség előmozdítása. Ez alapvetően azt jelenti, hogy ápolják híveik Isten és családja iránti kötődését.

A Walton Hills-i Alexander Road-on az új kápolna és gyülekezeti terem építése 1991-ben történt. Az újra egyesült Első Magyar Református Egyház  jelenleg 564 tagot számlál.  A kápolna 125 fő befogadására alkalmas. Karácsonykor és húsvétkor a Bethlen-teremben istentiszteleteket tartottak a nagyobb tömegek befogadására.

 A maradék termek vasárnapi iskolai szobákká alakultak át.  10 éves lett ebben az évben a Nebuló Magyar Nyelviskola, amelyről bővebben az alábbi interjúban lehet tájékozódni: https://youtu.be/RArBGJAdkY8?si=eyofHujol-nm7hjn. A templomban már előbb elkezdték a tanítást, mint ahogy a Nebuló elindult volna. Hivatalosan 2014-ben jegyeztették be. Az iskola akkor kezdődik és úgy fejeződik be ahogy az állami tanítási rendben. Az iskola minden hétvégén vasárnap 11-től délig tart. Különböző osztályok vannak. Az osztályok nem kor alapján vannak beosztva, hanem a tudás számít. Óvodás kortól középiskolásig várnak bárkit nagyon nagy szeretettel. A Facebook oldalukon fel lehet venni velük a kapcsolatot. A cél az, hogy ahogy elvégzik a gimnáziumot a diplomára rákerüljön az a matrica, ami bizonyítja, hogy a magyar nyelvvizsgájuk megvan. Ezt a matricát Magyarországról adminisztrálják le az itteni gimnáziumokkal együtt. Ohio állam által elismert bizonyítvány. Minden évben vállalnak szerepléseket nem csupán a templom falain belül és csak a templom tagoknak, hanem volt már nemzeti ünnep aminek a megszervezését vállalták és bárki megnézhette.