Melbournei Magyar Központ

Kis Zoltán (2016)
Kis Zoltán (2016)
Bodor Réka (2017)
Bodor Réka (2017)

A non-profit szervezetként működő közösség a magyar nemzeti identitás és kultúra ápolásának helyi központja. Tagja tizenegy különféle szervezet, amelyek a magyar közösség érdeklődésének különböző aspektusát képviselik. Jelenlegi székhelye egy adományokból épült, több kisebb-nagyobb teremből álló épület, melynek hatalmas parkjában még egy ökumenikus templom, emlékmű és magyar étterem is található. 

A Körön belül működik néptáncegyüttes, nyelviskola, idősek klubja, hímző kör, és cserkészcsapat is. Rendszeres kiadványuk a Híradó.

A közösség tagjai rendkívül gazdag kulturális programkínálatot szerveznek. A nemzeti ünnepek megünneplésén túl rendszeresen hívnak neves magyarországi előadókat, de például a helyi fiatalok színre vittek már több magyar rockoperát is –természetesen magyar segítséggel. Mindezen kívül kétévente megrendezik a Magyarország határain kívül tartott legnagyobb magyar kulturális fesztivált, a Hungarofestet. Az egy teljes hétvégén át tartó rendezvény programján kiállítások, autentikus magyar ételek, és különféle színvonalas előadások szerepelnek. Különösen kedvelt program az éves gulyásfőző-verseny is.