Magyar Tanoda és Közösség Northamptonshire Hungarian School and Community Northamptonshire

Varga Eszter (2023)
Varga Eszter (2023)

A Magyar Tanoda és Kulturális Központ Northamptonshire története a környéken élő magyar közösség kezdeményezéséből alakult ki. A közösséget 2019 tavaszán alapították, és a nyáron megrendezett sikeres családi napnak köszönhetően ősszel bővítették tevékenységüket egy hétvégi tanoda létrehozásával.

Az iskola kezdetben négy csoporttal indult, és azóta is folyamatosan 3-4 csoporttal működik. Kezdeti lendületüket követve a szervezet már non-profit státuszban működik, hangsúlyozva ezzel elkötelezettségüket a közösség és az oktatás iránt. A 2020-as év a világjárvány kihívásaival járt, melynek hatására az iskola áttért az online oktatásra. Azonban a COVID-19 járványt követően sikeresen visszatértek a járvány előtti eredeti létszámmal, ami kiemeli a tanoda fontosságát, dinamizmusát és alkalmazkodó képességét.

A tanoda havi egy alkalommal kerül megrendezésre, de emellett kiemelten fontosnak tartják a közösségépítést is és rendszeresen szerveznek közösségi programokat. Az iskola működtetésében lelkes önkéntesek vesznek részt.