Kengugró Ausztráliai Magyar Népi Együttes

Varga Friderika (2017)
Varga Friderika (2017)
Kovács Márton (2018, 2019)
Kovács Márton (2018, 2019)
Mezey Anna Mária (2020)
Mezey Anna Mária (2020)
Sebestyén Kristóf (2024)
Sebestyén Kristóf (2024)

Az 1986-ban alapított Kengugro Ausztrál-Magyar Néptáncegyüttes mélyen gyökerezik a magyar hagyományokban és az együttműködésben. Hosszú évtizedek óta szoros kapcsolatot ápol a Transylvaniacs zenekarral, és egyre szorosabb kötelékek fűzik a Wallaby zenekarhoz is. Az együttes székhelye Sydneyben található, ahol mind tagjai, mind az ausztrál közönség teljes mértékben belemerülhet a Kárpát-medence gazdag tánc- és zene világába.

A heti rendszerességgel, szerda esténként megrendezett próbák nem csupán a technika tökéletesítéséről szólnak, hanem közösségi élményt nyújtanak, a tanulást és gyakorlást ugyanis kötetlen együttlét követi. A csoport rendszeresen fellép hazai fesztiválokon és más rendezvényeken. Külföldi fellépéseket és utazásokat is elvállalnak, legutóbb például 2024 februárjában Aotearoa, Új-Zélandra látogattak el, hogy részt vegyenek egy magyar fesztiválon és bemutassák különleges táncprodukciójukat.

Több alkalommal jártak Magyarországon, hogy minél hitelesebb forrásból leshessék el a lépéseket, tanulhassák a táncokat. Ausztrália szerte rendszeresen fellépnek fesztiválokon és egyéb eseményeken, mindezt a hagyományos magyar népzenét játszó Transylvaniacs Zenekarral szorosan együttműködve. Rendszeresen tartanak táncházat, és tánckurzusokat, tánctáborokat is szerveznek. Ezekre az alkalmakra hivatásos tanárokat hívnak Magyarországról, Romániából és Szlovákiából.