Erdélyi Világszövetség Németországi Csoportja

Szabó Janka (2016)
Szabó Janka (2016)
Benedekffy Katalin (2017)
Benedekffy Katalin (2017)
Nagy-Portik Katalin (2018, 2019)
Nagy-Portik Katalin (2018, 2019)

Az Erdélyi Világszövetség 1987-ben alakult Stuttgartban. Az elmúlt években Szövetségünk nagyon sokat tett a magyar kultúráért, az itteni magyar közösségért és nem utolsósorban a Kárpát-medencei magyarságért. Ez idő alatt számos neves magyarországi meghívottat láttunk vendégül, közel negyvenötezer Eurót adományoztunk a Kárpát-medence különböző helységeiben működő civil szervezeteknek és intézményeknek, és a Németországi Magyar Szervezetek Szövetségén keresztül több hivatalos helyen is kiálltunk a magyarság érdekei mellett.

2006 óta www.stuttgarti-magyarok.de néven egy nagyon sikeres, a stuttgarti magyarság valamennyi tevékenységét hirdető, fontos honlapot működtetünk. Klubhelyiségünkben hetente néptáncpróba, színkör, magyar óvoda, idősek klubja, filmvetítés, klub est valamint táncoktatás folyik. Szombatonként váltakozva táncházat, borkóstolót, irodalmi estet és egyéb rendezvényeket tartunk.

Szövetségünk céljai és feladatai három fontos alappillére épülnek:

  1. A Kárpát-medencei magyarság politikai, kulturális és szociális életének követése, kiértékelése, adott esetekben konkrétan a problémákra való reagálás, támogatás.

  2. A Kárpát-medencei magyarság anyagi támogatása segélyakciók és adományok formájában.

  3. A stuttgarti illetve a baden-württembergi magyarság képviselete, a magyar kulturális élet ápolása és szervezése.

Más szervezetekkel, a magyar egyházakkal és a Magyar Kulturális Intézettel tiszteletteljes és együttműködő kapcsolatot ápolunk.

Honlapunk címe: www.stuttgarti-magyarok.de