Szüreti mulatság a felhőkarcolók árnyékában

Bostoni szüreti fesztivál

/ Hajdu Bence Zsolt /
hajdu.bence.zsolt2024 képe

Idén is megrendezésre került Bostonban a már sokadik éve megtartott Szüreti fesztivál. 

A környék magyarsága összegyűlt a Hungarian Society of Massachusetts által rendezett mulatságra, és a finom gulyás és lecsó elfogyasztását követve, belekóstolhattak a frissen préselt mustba is. 

A rendezvényt a helyi asszonykórus és fiatal táncosok, valamint a Hungarian Folklife Association ösztöndíjasai, Kertész Kíra Kleopátra és Hajdu Bence Zsolt, a Folklife Ambassador program résztvevői színesítették. Az előadásokat követően a jelenlévők maguk is felállhattak táncolni, táncházak keretében.

Szüreti mulatságSzínpaddíszKészül a gulyásAz igazi szupererőMama magyar konyhájaSzüreti mulatság díszleteBoskolaKészül a kürtöskalácsPerce János, a Fényes banda prímása és a rendezvény egyik szervezőjeElkészült a friss kenyérAz egyesület logójaMagyar édességek tárházaHelyi ifjú táncosok előadásaHelyi ifjú táncosok előadásaA közönségAz asszonykórusKertész Kíra és Hajdu BenceHelyi ifjú táncosok előadásaKészülődés a szőlőpréseléshezKertész Kíra és Hajdu Bence"Folyik" a kemény munkaA szőlőpréselés kezdeteFényes bandaGyerekek táncházaA kalocsai menyecskeGyerekek táncháza