Színészpalánták nődögélnek Queensland államban, Ausztráliában

/ Tóth Stefany Júlia /
toth.stefany.julia képe
Az már a KCSP-s küldetésem legelején is kiderült, hogy remek kis színész csapatot sikerült átvennem. Egy egészen összeszokott kis bandával volt dolgom, kikben megvan a potenciál arra, hogy egy viszonylag hosszú magyar színdarabot betanuljunk és előadjunk nagy közönség előtt.
Jancsi és Juliska a boszorkány fogságábanSzínésztalálkozóÉjszaka van

Információim szerint az előző évben nagy sikert arattak a kis színészek, hiszen a jól megválasztott darabbal, Lewis Carollnak Alíz csodaországban darabjával kétségkívül taroltak. Büszkén állíthatom, hogy egy percig sem tartottam attól, hogy ez idén ne ismétlődne meg, hiszen ismét egy nagyon jópofa darabbal készülnek meglepni a szülőket és persze a többi érdeklődőt.

Ebben a  ’szezon-ban’ a Grimm mesék egy híres-neves darabjával készülünk. Igen, szerintem eltaláltátok, a Jancsi és Juliska egy remek mese, melynek egy újragondolt változatát sikerült megtanulnunk és színpadra varázsolnunk. Az eredeti történettől annyiban tér el a mi változatunk, hogy a gonosz boszorka házában a bútorok életre kelnek és végül közös megegyezéssel arra jutnak, hogy segítenek a két kisgyereknek kiszabadulni a csúnya vénasszony karmai közül. A színész csemeték nagyon élvezik eddig a próbákat és már egészen jól megy mindenkinek a betanult szövege. Most már a színpadi mozgásokon van inkább a hangsúly.

Kifejezetten nagy élmény a queenslandi magyar gyerekekkel dolgozni és bevallom, nagyon nehéz lesz őket itt hagyni, hiszen hamarosan hazafele veszem az irányt. Őszintén remélem, hogy örök emlék marad a ’Jancsi és Juliska’ színdarab a gyerekeknek és jó lesz nekik visszagondolni arra, hogy a próbákon még jobban összekovácsolódott a banda. A színdarab bemutatójának időpontja ugyan még kérdéses, de mindenképpen decemberben, karácsony ünnepe előtt fogják előadni, így méltón zárhatják ők is és minden néző is ezt a szép, tartalmas 2019-es évet.