Szent István feleséget keres

Kirándultak a connecticuti cserkészek

/ Ali Ádám /
ali.adam képe
A Connecticuti 3. számú Beodray Ferenc cserkészcsapat a hagyományokhoz híven idén novemberben is megtartotta őszi kirándulását. A gyerekek ez alkalommal Szent István vitézeinek bőrébe bújhattak bele.
cserkesz, scout, 3, Beodray Ferenc, ctcserkesz, kirandulas, 3.sz.Beodray Ferenc cserkészcsapat, Connecticutcserkesz, scout, 3, Beodray Ferenc, ctcserkesz, kirandulas, 3.sz.Beodray Ferenc cserkészcsapat, Connecticut

A Beodray Ferenc cserkészcsapatban már hagyomány, hogy miden ősszel van egy nagyobb kirándulás. Idén a Brooksvale park környéki erdők szolgáltak helyszínül a programnak. Miután mindenki megérkezett, gyors nyitóceremónia következett, majd az őrsök elindultak felfedezni a közeli farmot. Mire visszaérkeztek, már nem a csapat vezetősége várt rájuk, hanem maga Géza fejedelem, fiának, Vajknak társaságában. A trónörökös már igen-igen benne járt a házasulandó korban, de még nem találta meg hozzá méltó párját, akivel összeköthetné életét. Mivel távoli birodalmakból sok szép és okos hercegnő híre eljutott Géza udvarába, úgy határoztak, hogy a legrátermettebb vitézeket követségbe küldik, hogy megtalálják azt a hercegnőt, aki méltó társa lesz az ifjú Vajknak.

A követek bejártak sok idegen földet, és közben sok királylányt találtak, és mindegyik mást kívánt; a svéd hercegnő a természet ismeretét; a szász királylány magas szintű csomózási ismereteket, a Bizánci császár lánya vadászatban való jártasságot, Gizella, a bajor hercegnő pedig a sebek gyógyításának tudását kérte számon azoktól, akik Őt királynőül szeretnék.

A magyar vitézek minden kihívást sikeresen teljesítettek, így Vajk végül válogathatott a szebbnél szebb, okosabbnál okosabb királylányok közül. Választása végül Gizellára esett, akinek a kedvéért még meg is keresztelkedett. Az esküvő pompázatos volt, meghívást kapott rá a hercegnők keresésében résztvevő összes vitéz. Vajk pedig immár István néven, Gizellával oldalán láthatott neki a munkának, hogy átvezesse népét a következő évezredbe.