Őszi évindító hamiltoni cserkész módra

/ Tifán Sára /
tifan.sara2024 képe
Az ősz mindig a régi és az újnak az egybefonódása. Régi tagok, új tagok találkozása. Régi emlékek felidézése az újakkal kiegészítve, régi dalok megszólalása az újra való nyitottsággal. Régi események átértékelése, az új cserkészév tervezésére reflektálva. A régi hagyományok ötvözése az új ötletek bearanyozásával.
cserkészcserkész

2024. szeptember 20-án tartották a hamiltoni magyar cserkészek az évnyitó tábortüzüket, ahol nagyon szép számban gyűltek össze nem csak régi tagok, hanem új kíváncsiskodó szülők, családok is. Öröm volt látni ezt a nagy érdeklődést, és a tábortűz szintén nagy lángjai között kibúvó tábortűzi számokat, játékokat. A gyerekek rövid jeleneteikben megmutatták, hogy idén is készen állnak egy újabb közös célért küzdeni, fejlődni, mégpedig abban, hogy minden téren megerősödjünk, egyéni és csapat szinten egyaránt. Bizsergető érzés mindig egy tűz körül ülni, felidézni hagyományos népdalainkat, gyermeki lelkünket felpezsdítő játékainkat és az új cserkész évi találkozások öleléseiből töltekezni, szeretet körben elbúcsúzni a következő találkozás erejéig.

Október 4-én a hamiltoni cserkészek elfoglalták Rockwood természetvédelmi területének csodáit. Őszi kirándulást szerveztek a tópartra, de még előtte vezetői sátorozást a rockwoodi erdő csendes, kissé már didergő éjszakájába, ugyanis éjszakába nyúló programok bővítették a vezetők tudását, egymásra hangolását. Munkatervek kidolgozása, majd fejlesztői játékok segítségével közösségépítő gyakorlatokban tudhattak meg egymásról sok belső értéket, ki hogyan áll hozzá ehhez a cserkész évhez, ki mit tud adni a közös céljaink elérése érdekében. Szép volt az elméleti tudást, felkészülést, a vezetői morállal össze fonni, a tábortűz melege mellett.

Másnap reggel érkezett a csapat többi tagja, izgatottan, napsütéses időben néztek elé az egész napos programnak. Közös játékokkal kezdték a kirándulásra, és a természetre való hangolódást, majd nem sokára minden őrs felkapott egy-egy kenut, hogy ebéd után vízre szállhassunk. Miután megteltek a pocakok, evezők, mentőmellények és kenuk elvegyülésében mindenki beleolvadt a tó által nyújtott gyönyörökbe. A partraszállást egy hosszabb, barangolós séta követte, ahol kicsik és nagyok is kimászkálhatták magukat. Gyönyörű idő volt továbbra is, úgyhogy a nap melegében, kézügyesség mellett mindenki megpihenhetett. Nyírfalevélből készítettek a cserkészek kis kenukat, nagyon szép emlékeket gyártva. Vacsora közeledtével, már hangolódás volt a tábortűzre, tavas legendákat dolgozhattak fel az őrsi tábortűzi számokban. Ének, játék, tűz, nevetés, kézfogás, szeretet kör… mi kell több egy ilyen szép nap lezárásához?