Magyar anyák örömkönnyei Melbourne-ben

A Melbourne-i Magyar Kultúr Kör anyák napi rendezvénye

/ Fábián Vilmos /
fabian.vilmos képe
Egy héttel később ünnepelték az anyák napját az ausztráliai Melbourne városában élő magyarok.
tánc, magyar, magyarok, magyarság, Melbourne, Kultúr Körtánc, néptánc, magyar, magyarok, magyarság, Melbourne, Kultúr Kör, magyarpalatkatánc, néptánc, magyar, magyarok, magyarság, Melbourne, Kultúr Körtánc, néptánc, magyar, magyarok, magyarság, Melbourne, Kultúr Kör

Az ünnepségre már délben elkezdődött a felkészülés a Kultúr Kör tagjainak számára. A bevásárlás után főként a konyhában folytatódott a munka: zöldség hámozás, krumplipüré készítés, hús panírozás és sütés, de a terem berendezése is igényelt pár erős kezet. Mire készen lettünk az előkészületekkel, már betoppantak az első vendégek, akiket Pityu vacsora előtti könnyed zenéje szórakoztatott.

Az vacsorát elfogyasztva, a közönség a Kultúr Kör magyar iskolásainak anyák napi köszöntését halhatták, amin természetesen egy-egy anya örömkönnyet is ejtett. Ezután Almer Zsófiával közösen magyarpalatkai táncokat táncoltunk, majd a Kultúr Kör gyerekei zárták a fellépések sorát egy fergeteges sárközi tánc előadással. Az est hátralevő részében Pityu zenéje mozgatott meg jó pár lábat.