A lángos és a córdobaiak szerencsés találkozása

Gasztronómiai és kulturális fesztivál Córdobában

/ Fehér Olga /
feher.olga képe
November 8.és 11. között népzenétől volt hangos a córdobai Sarmiento park. Idén ötödik alkalommal tartották meg az „Una ciudad, todos los pueblos” nevű, helyi közösségeket bemutató kulturális fesztivál.
Készülődés a felvonulásraIgazi csapatmunka volt!A kulturális kiállításKürtőskalács, a magyar siker

A bemutatkozásra a Córdobai Magyar Kör sem szalasztotta el az alkalmat és ebben az évben, második ízben maguk is kibéreltek egy sátrat a szervező önkormányzattól. Habár minden közösség a saját elképzelései szerint alakítja ki a sátrait, egy dolog mindegyikben közös: a betérő vendég megismerheti az adott ország leghíresebb fogásait. Ehhez méltóan a magyar sátorban is többféle tipikus ételt kóstolhattak meg az érdeklődők marhapörköltet galuskával, Dobos-tortát, kürtőskalácsot, illetve sajtos-tejfölös lángost. A lángos bizonyult az argentinok számára a legegzotikusabbnak, ebből sikerült a legtöbb adagot eladni. A második helyezést a kürtőskalács nyerte el, ennek elkészítési módja is figyelemreméltó és sokakat a sátorhoz vonzott.

A gasztronómia mellett, helyett kapott a sátorban egy kiállítás is, amelynek célja elsősorban a magyar kultúra néhány szeletének, Magyarország földrajzának bemutatása volt. A kiállításon jómagam és Kovács András - a Magyar Kör magyarul is tudó, magyar kultúrában rendkívül járatos tagja – népviseletbe öltözve kalauzoltuk végig az érdeklődőket. Alkalmunk volt magyar kultúráról beszélgetni olyanokkal, akik legfeljebb Magyarország földrajzi elhelyezkedésével voltak tisztában, illetve olyanokkal is, akik már maguk is eljutottak hazánkba és így megoszthatták velünk élményeiket. Emellett néhány látogatónk rokonai közt magyarok is fellelhetők, így ők örömmel értesültek a klub létezéséről és remélhetőleg a jövőben részt is vesznek majd annak programjain.

A négynapos fesztivál sikerrel zárult, amely megmutatkozott a sátor látogatottságán, illetve a klub tagjainak csapatmunkájában is. Mindenképpen hasznos és szép élmény volt részt venni a fesztiválon és ezzel Magyarországot, illetve a Córdobai Magyar Kört népszerűsíteni.