“A-a-a, a farsangi napokban…”

Pálffy Zsófia KCsP ösztöndíjas beszámolója a dortmundi farsangi gyerekfoglalkozásról

/ Pálffy Zsófia /
palffy.zsofia képe
2024. január utolsó hétvégéjén rendhagyó gyerekfoglalkozásra került sor a Dortmundi Magyar Kulturális Közösség szervezésében.
Dortmundi zenés foglalkozás Gubinecz ÁkossalDortmundi zenés foglalkozás Gubinecz ÁkossalDortmundi zenés foglalkozás Gubinecz ÁkossalDortmundi zenés foglalkozás Gubinecz Ákossal

A farsangi tematikájú vasárnapi esemény vendége Gubinecz Ákos Junior Prima-díjas népdalénekes volt, aki Pálffy Zsófia, a dortmundi közösség jelenlegi Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa meghívására érkezett az NRW-közösségbe.
A foglalkozás első felében a különböző népi játékok, a moldvai és felcsíki táncok kaptak főbb szerepet, amelyet Pálffy Zsófia tartott, Gubinecz Ákos pedig hangszeren kísérte a játékokat, és táncokat. A délután második felében Ákos vezetése alatt a gyerekek farsangi énekekkel, és olyan népi hangszerekkel ismerkedhettek meg, mint a koboz vagy a citera. A zenés foglalkozás Camille Saint-Saëns francia romantikus zeneszerző egyik legismertebb művével, az Állatok farsangjával zárult. Az interaktív délutánt közös kézműveskedés követett, ahol minden gyermek a fantáziáját szabadjára engedve festhetett, ragaszthatott saját farsangi arcmaszkot. A mesterművek önmagukért beszélnek!