Farsang Sunshine Coast-on

Mulatság a nyarat búcsúztatva

/ Kelemen Réka /
kelemen.reka képe
A Sunshine Coast-on a nyarat búcsúztattuk 2024. március 3-án az itt élő gyermekekkel, ugyanis itt nem rég ért véget a nyári szünet és a "télre" készülődünk. Az évszakok fordítottsága azonban nem tántorított el minket, hatalmas bulival búcsúztattuk a nyarat!
A jelmez sem gátolta őket a játékos feladatok megoldásábanGyülekező a játék előttFarsangi kézműves foglalkozásPillanatkép az egyik farsangi játékunkról - csipegető verseny

A gyülekező alatt Gryllus Vilmos Maszkabál albumát hallgattuk, és az érdeklődő gyerkőcöknek farsangi mesét olvastunk, de voltak, akik inkább szabad játékra használták ezt az időt. Miután mindenki megérkezett, elkezdtük közösen a farsangi foglalkozásunkat. Játszottunk, beszélgettünk a farsangról.

A gyerekek nagyon élvezték a nyomok felkutatását, amik segítségével később a farsangról gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat. A szülők legnagyobb meglepetésére a gyerkek lelkesen vettek részt nélkülük is a foglalkozáson, így ők addig nyugodtan kávézhattak, és beszélgethettek. A játékok közül hatalmas sikere volt például a seprűtáncoltatásnak, a farsangi maszkkészítő kézműves foglalkozásnak, és természetesen a jelmezversenynek is. Két lelkes apuka konferálásában minden gyermek díjat kapott valamely kategóriában, így mindenkinek járt a nagy taps, és boldogan, a következő alkalmat várva indultak haza.