Augusztus 20-át ünnepeltük Bogotában

Vendégünk volt Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár úr

/ Dr. Léránt Andrea /
dr.lerant.andrea2024 képe
Augusztus 20-a az államalapításnak, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja, amelyet a földkerekségen mindenhol megünnepelnek, ahol magyarok élnek. A kolumbiai magyarok a bogotai Magyar Nagykövetségen találkoztak ezen az estén, hogy közösen ünnepeljenek ezen a napon.
Dr. Szilágyi Péter Annus Beával a Kolumbiai Magyar kör elnökévelAz újkenyér megszegésePick szalámi, körözött, zserbó is volt az ünnepi asztalonDr. Szilágyi Péter ünnepi megnyitója

A kolumbiai magyarok a bogotai Magyar Nagykövetségen találkoztak ezen az estén, hogy közösen ünnepeljenek ezen a napon. Vendégünk volt Dr. Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár úr, aki most először látogatott Kolumbiába, hogy egy körút során megismerkedjen az itt élő közösséggel. Az eseményt Villegas-Vitézy Anna Zsófia nagykövet asszony nyitotta meg, és köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően helyettes államtitkár úr tartotta meg ünnepi beszédét.

Méltatta Szent István fontosságát, aki ezer évvel ezelőtt egyesítette nemzetünket, otthonunkká tette a Kárpát-medencét, és bevezette országunkat a keresztény Európába. Hangsúlyozta, hogy éljünk bárhol a nagyvilágban, érezhetjük, hogy emléke összeköt minket. Ezt követően Annus Beáta, a Kolumbiai Magyar Kör elnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszédében megköszönte a Magyarországról érkező támogatásokat, és hangsúlyozta, hogy ezek nélkül nem tudna működni a Kolumbiai Magyar Kör. Az eseményen fellépett a Kör kórusa is, a Zöldi testvérek pedig elmesélték, hogyan lesz a búzából kenyér.

A folytatásban  meghallgathattuk, hogy mit is ünneplünk ezen a napon, hogyan változott augusztus 20-a megítélése az évek folyamán, és milyen fontos programok vannak Magyarországon az ünnepnapon. A folytatásban meghallgathattunk egy előadást a hungaricumnak számító Pick szalámiról. Az esemény végén helyettes államtitkár úr és nagykövet asszony ünnepélyesen megszegte az újkenyeret. Mindenki megkóstolhatta, milyen finom frissen sütött kenyérrel a Pick szalámi, és a körözött. Természetesen a desszert sem maradhatott el, ami ezen az estén a zserbó volt.