Rendhagyó forradalmi megemlékezés Közép-Floridában

Magyar összefogás az 1848-as forradalom és szabadságharcért

/ Kiss Katinka /
kiss.katinka képe

Sajnos a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt Daytona Beach-en és Orlandóban is eltörölték a megemlékezéseket, de mégis szerettek volna az itt élő magyar szervezetek tagjai fejet hajtani a forradalmi hősök előtt. 

Daytona Beach-en, Kemperle József szavalta el Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét a március elején megrendezett istentiszteleten, ahol a közösség tagjai meghatódva hallgatták előadását.

Orlandóban a Mákvirágok Magyar Óvoda és Kisiskolánál március 14-én rendezték volna meg a hivatalos ünnepséget, de a veszélyre való tekintettel eltörölték az eseményt. Nagyon sajnáltam, mert tudtam, hogy a gyerekek mennyit készültek. Azonban még is összefogtak és részletekben otthon, a kis szobájukban, vagy az udvarukon elszavalták a Nemzeti dalt. Összevágtam a videót és felraktuk a csoportjainkba, hogy ugyan nem ünnepelhettek közösen egy színpadon, mégis mindenki otthon, a saját maga kis helyén, hűen gondolt a márciusi hősökre.

Szívmelengető példája volt annak, hogy ezek az emberek mennyire büszkék a magyar történelemre, magyar nemzetre és arra legfőképpen, hogy ők is ennek a részesei lehetnek.

 

Rendhagyó megemlékezés az 1848-as forradalom és szabadságharcra Floridában - Orlandó

Rendhagyó megemlékezés az 1848-as forradalom és szabadságharcra Floridában - Daytona Beach