Rekordlétszámmal indult a Tel Aviv-i Magyar Iskola

/ Lukácsi Katalin /
lukacsi.katalin képe

Szeptember 2-án indult el a Tel Aviv-i Magyar Iskola harmadik tanéve, rekordlétszámmal. A harmadik tanév különlegessége az is, hogy immáron három csoportban folyik az oktatás, ugyanis kezdő magyar szint is indult. Az első szemeszterben Freireich Ági munkáját Vadász Viola phd hallgató és Lukácsi Katalin ösztöndíjas segíti.

Az öt alkalom során már számos témát érintettünk a gyermekekkel. A kisebbek az évszakok, a hónapok, a gyümölcsök neveivel és geometriai formákkal ismerkedhettek meg, foglalkoztak naptárhasználattal, valamint minden alkalommal mesét hallgathattak vagy akár már olvashattak is. A nagyobbak Magyarország tájait és az égtájakat vették át, nyelvtanból pedig a birtokos szerkezet és az alanyi-tárgyas ragozás rejtelmeibe pillanthattak bele. Október közepén a nagyobbakkal Szent Györgyi Albertről, a C vitaminról, és ehhez kötődően a magyar találmányokról volt szó, így az október végi alkalomra a gyermekek maguk készültek kiselőadással egy-egy, a magyarsághoz kötődő találmányról, legyen az a Túró Rudi vagy épp az atombomba.

Idén október 31-én tartották a nagykövetségi rezidencián az ünnepi megemlékezést. Azért egy héttel az évforduló után, mert október 23-án még tartott a zsidó sátoros ünnep, a szukkot, valamint 31-ére jelen lehetett a rendezvényen Palkovics László államtitkár úr is, aki beszédével köszöntötte az ünneplőket. A rendezvényre a Tel Aviv-i Magyar Iskola diákjai eseményhez illő gyertyadíszeket készítettek.

Rekordlétszámmal indult a Tel Aviv-i Magyar Iskola