Zrínyi Művészegyüttes - São Paulo

/ Darabos Eszter /
darabos.eszter képe

São Pauló-ban 4 táncegyüttes működik. Ebben a galériában a Zrínyi Művészegyüttest mutatom be, ahol Fekete Péterrel tanítunk minden szombaton néptáncot, jelenleg kalotaszegi táncokat. Az együttes tagjai nagyrészt huszonéves fiatalok, akik már nem beszélnek magyarul (a még nem beszélnek magyarul jobb megfogalmazás lenne), de törekednek megőrizni valamilyen formában a szüleik, nagyszüleik hagyományait, az ő esetükben erre a néptánc ad lehetőséget. Tavaly ünnepelte az együttes 35. születésnapját, amiről Molnár Orsolya Anna cikkében lehet olvasni itt: https://www.korosiprogram.hu/tudastar/35.-szuletesnapjat-unnepelte-sao-paulo-i-zrinyi-muveszegyuttes.

Augusztus 5-én és 6-án fellépett az együttes, először a Magyar Vacsorán, majd egy brazíliai német rendezvényen. Ezekből, illetve a jó hangulatú próbák pillanataiból állítottam össze ezt a galériát. 

Születésnap a Zrínyivel Zrínyi próbaZrínyi próbaZrínyi próbaZrínyi próbaLányokFiúkFellépés augusztus 6-ánFellépés a Biergartenben Fellépés augusztus 6-ánFellépés augusztus 6-ánBiergartenben Otto MarckkalZrínyis lányok a Szent István templomban São PaulobanA sörfesztiválonFellépés a Biergartenben FellépésBiergartenbenAugusztus 5. Magyar vacsora