Március idusán Windsorban

/ Csukai Magdolna /
csukai.magdolna képe

A Mindszenty Hall adott otthont az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezésének a windsori magyar közösség számára március 17-én.

A megnyitó után, a program kezdeteként a „Trombita harsog, dob pereg” című, gyermekeknek kiírt rajzpályázat eredményhirdetésére és díjátadójára került sor. A négy korcsoport legjobbjai könyvjutalomban részesültek, melyet a zsűritől vehettek át. A pályázatra beérkezett alkotások a nap során megtekinthetők voltak. Ezután az egybegyűltek Kálló Béla és Tóth Péter Lóránt művészek színpadi játékát tekinthették meg, akik Arany János és Petőfi Sándor bőrébe bújva mutatták be a forradalom eseményeit. A műsor befejeztével közösen énekeltük el a magyar és székely himnuszt, majd egy kötetlen beszélgetéssel, kávézással zárult a rendezvény.

Sógor Erzsi megsütötte a Nemzeti daltVeres Zoli bácsi nyitó szavaia 14 év feletti kategória első helyezettjekiállítás a rejzverseny képeibőldíjátadóbemutatkozásaz előadás I.az előadás II.kötetlen beszélgetés, kávézásmagyar ruha