"Krisztus Urunknak áldott születésén..."

A Divéky Adorján Hétvégi Magyar Iskola és Óvodában is megünnepeltük a karácsonyt

/ Marjai Éva /
marjai.eva képe

2022. december 18-án került sor a Lengyelországi Magyar Egyesület támogatásával az iskolai karácsonyi ünnepségre. A megjelenteket Kónya Katinka konzulasszony köszöntötte egy rövid történettel, amellyel a Megváltó születésének és szeretetének lényegére hívta fel a figyelmet. A hetek óta készülődő gyerekek korcsoportonként léptek fel az ünnepi műsorban.

Mruk Carmen az adventi és karácsonyi szokásokról beszélt az egyes számok között. A Napocska csoport énekelt, a Betűvetők verssel köszöntötték az ünnepet. Borkowski Kamilla balettbemutatója után Szász Klári vezetésével a legnagyobbak csengőkkel szólaltatták meg a legismertebb karácsonyi dalokat. A betlehemi történetet árnyjátékkal is bemutatta a tinédzserek csoportja. 

Az ünnepség után Csíki Virágtól tanulhattak csuhéfonást a kicsik és nagyok egyaránt. A svédasztalok ünnepi finomságokkal várták a megjelenteket.

 

Konzuli köszöntő Karácsonyi csengőszó VarsóbanBorkowski Kamilla táncelőadásaKarácsonyi árnyjáték Díszek készítése Csíki VirággalÜnnepi büféasztal Divékys tanárok és támogatók