Jégfesztivál Ligonierben

/ Kertész Adrienn /
kertesz.adrienn képe

Az idei immár a 28. ligonieri Jégfesztivál.

Az esemény különlegessége, hogy a jégszobrászok szemünk előtt készítik el a szebbnél szebb szobrokat. Az elkészült alkotásoknak különféle Ligonierben található szervezetek, cégek és intézmények a “tulajdonosai” mindaddig, amíg a remekművek el nem olvadnak.

A Ligonierben található Bethlen Közösség nevű magyar idősek otthona, amely több mint 300 alkalmazottjával a kisváros legnagyobb foglalkoztatója, szintén készíttetett egy jégszobrot magának.

A szobor egy különlegesen megformált szivet ábrázol, ami a magyar szeretetotthon küldetéstudatát és elhivatottságát szimboliztálja, azt, hogy másokért élünk, és hogy a szolgálatunk a legfontosabb és legnagyobb értékre, a szeretet továbbadására épül. A szobron ezen kívül egy angyal is látható, ami ölében tartja a szivet. Az angyal motívum a magyar idősotthon jelképe, ami megtalálható a Bethlen Közösség logójában is. Ebben a szimbólumban kifejeződik az intézmény egyházi jellege, hogy Istenben bízva végezzük a szolgálatunkat. Ezen kívül a szív és az angyal együttesen juttatja kifejezésre a szeretetotthon elhivatottságát is, amelynek lényege a szeretet és a szolgálat. A Bethlen Közösség dolgozói ugyanis arra szánták oda az életüket, hogy másokat szolgáljanak és segítsenek s Isten szeretetének a hírnökei és továbbadói legyenek, mint ahogyan az angyalok is teszik ezt Isten szolgálatában.

A ligonieri Jégfesztivál két napja során a lenyűgöző jégszobrok megcsodálásán kívül egyéb szórakoztató programok is várták az ellátogatókat. Lehetőség volt például lovasszekeres körutat tenni, élvezni az ingyenes koncerteket, körülnézni a belvárosi kis üzletekben, s azok számára, akik sötétedés után is maradtak, a jégszobrok kivilágítva is megcsodálhatóak voltak. 

Íme néhány különleges jégszobor az elmúlt évek számtalan lenyűgöző alkotásából válogatva:

A Bethlen Közösség szivet ölelő angyalt ábrázoló jégszobraSzarvas és fenyőfákPillangóKakas éjszakai megvilágításbanJégszoborkészítés közbenJégszobor 6. Jégszobor 7.jégszobor 8. A Mikulás szánja Jégszobor 9. MadárAz érdeklődő látogatókSast ábrázoló jégszobortrónJéghalak Jégsárkány éjszakai fénybenMesebeli jégfigurákUnikornis