Farsangi mulatság Párizsban

/ Tóth Zita Valéria /
toth.zita.valeria képe

A Párizsi Magyar Intézet február 3-án rendezte éves farsangját, amelyre nagy számmal érkeztek kicsik és nagyok egyaránt.

A sok hercegnő, lovag, s mindenféle erdei állat között még Yoda mestert és Harry Pottert is láthattuk felvonulni. Miután mindenki öltözékét megcsodáltuk, közös farsangi táncot jártunk a jelmezesekkel és a szervezőkkel egyaránt. Ezt követte a dalfelismerő játék: az általam furulyán játszott dallamot kellett a gyerekeknek kitalálni, s azokat aztán együtt el is énekeltük. Ezután egy új dalt tanultunk meg közösen, majd pedig az érdeklődőkkel népi játékokat játszottunk. A résztvevőknek a rövid szünetekben lehetőségük volt megkóstolni a többiek által készített házi finomságokat is.

A programot moldvai táncokkal zártuk, amibe szülők és gyerekek egyaránt bekapcsolódtak. A finálé pedig farsanghoz méltó zajkeltéssel járt, ugyanis lufidurrogtató játékkal búcsúztunk a téltől, s azon az estén egymástól is.

Farsang - PárizsFarsang - PárizsFarsang - PárizsFarsang - PárizsFarsang - PárizsFarsang - PárizsFarsang - PárizsFarsang - PárizsFarsang - PárizsFarsang - Párizs