Magyar Világtalálkozó Fatimában

Esemény dátuma: 
2019-10-26 10:00 - 2019-10-28 20:00
Esemény helyszíne: 
Fatima, Portugália
Esemény leírása: 

A Portugál-Magyar Együttműködési Egyesület idén nagy fába vágta a fejszéjét: ökumenikus Magyar Világtalálkozót szervez Fatimába.

Az háromnapos eseményre (2019. október 26-27-28) a világ minden tájáról várjuk a magyarokat, egészen biztos, hogy különleges élmény lesz! 

Lukács Antoinettet, az egyesület alelnökét idézve..."....Nem tudom, hogy jártak-e már Fatimában és az ott lévő Magyar Keresztúton. Ha igen, akkor nem kell sokat mesélnem, de ha nem akkor engedjék meg, hogy röviden összefoglaljam a következőt." A II. VH. után Mindszenty bíboros imamozgalmával összefüggésben, a Portugáliába emigrált papokban született meg az a gondolat, hogy kellene létesíteni egy Magyar Kálváriát Fatimában, ami lelki gravitációs pontja lehetne a világban szétszórt magyarságnak, és egyúttal Mária közbenjárását is lehetne kérni, hogy a kommunizmus megszűnjön Magyarországon. Mindez összhangban volt a fatimai üzenetekkel. A kezdeményezés komoly összefogás eredményeként megvalósult: a fatimai püspök 1956 nyarán kiadta az engedélyt a magyar kálvária létrehozására. Ezután nemsokkal leverték a forradalmat, ami további lökést adott;  1964-re elkészült a kálvária. Az ügy fő motorja Kondor Lajos atya volt, és a világszerte emigrációban élő magyarok adománnyal járultak hozzá az építéshez. Ma már életnagyságú bronz szobor áll Kondor Lajos atyáról Fatimàba és táblák jelzik az adományozó magyar családok neveit. A találkozó egybeesik Kondor atya halálának 10. évfordulójával is."

Egyesületünk próbálja a világ magyarságának ismét megmutatni, hogy micsoda értéke van a magyaroknak Fatimában. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!