Genf: Online irodalmi kávéház

Esemény dátuma: 
2020-05-21 19:00 - 20:30
Esemény helyszíne: 
Genf (Online - Zoom)
Esemény leírása: 

Május 21-én, csütörtökön 19 órától bepótoljuk a márciusban elmaradt genfi irodalmi kávéházat, online rendezvényünk keretében Móra Ferenc Ének a búzamezőkről c. regényéről fogunk beszélgetni.

Az esemény videókonferencia formájában fog zajlani a Zoom platform segítségével. A részvétel díjmentes. 
Jelentkezni itt lehet: https://forms.gle/uYY8muAvBD8swYZD9
Az űrlapon megadott e-mail címre küldeni fogjuk az online eseményhez vezető linket. Jelentkezési határidő: május 20., 23:59.

Mindenkit szeretettel várunk!

"Otthon, az én hazámban szikkadt és száraz a föld, nem álmodik a paradicsomról, és elérhetetlen magasságban boltozódik fölötte a félénken kékülő ég. Otthon, az én hazámban nem virágzanak kaméliafák, nem nevezik el a tereket a megváltásról, és nincsenek megváltott emberek, akik kacagva csókolódznak az élettel - csak lehajtott fejű, szomorú és fáradt emberek vannak. Otthon, az én hazámban, lassan tavaszodik, az akácok még egészen alszanak, a jegenyéknek éppen csak kipattant a szeme, és az új nádhajtások a füzek halvány barkái alatt bátortalanul szőkülnek a sárga fodrú pusztai tavakban. Otthon, az én hazámban csak a búzamezők mernek még harsogón zöldülni, a szélesen kiterített bársonyabroszok a teremtő Isten asztalán, betakarói és elsimogatói a sebeknek, amiket ember ekéje vágott a földeken és Isten ekéje az embereken." (részlet a regényből)