Szent István ünnepség a Córdobai Magyar Házban

Szent István ünnepség

/ Bába Hajnalka /
baba.hajnalka képe
A córdobai magyar közösség 2019. augusztus 18-án tartotta az augusztus 20-i megemlékezését a Córdobai Magyar Házban. Nagy örömünkre az ünnepségen több mint 100 ember vett részt, akiknek a fele 30 éven aluli fiatal volt.
EbédEbédIsmerkedésFiatalok

Számos család első alkalommal vett részt az ünnepségen és az ebéd kiváló alkalmat jelentett arra, hogy ezek a családok bemutatkozhassanak a kör tagjai előtt.

Az ünnepség fő szónoka Szarka Gábor, Magyarország Buenos Aires-i nagykövetségének konzulja volt, aki beszédében hangsúlyozta: „ Amíg lesznek olyan szülők, akik fontosnak tartják gyermekeik számára a magyar nyelv és kultúra átadását, amíg lesznek olyan tanárok, akik a magyar nyelvet és a kultúrát tökéletesítik, addig lesz magyarság az argentínai Córdobában is. "

A konzul előtt az állami ünnephez kapcsolódóan két újabb magyar állampolgár tette le a honosítási esküt. Az ünnepi beszéd pezsgős álló fogadással kezdődött és a helyi magyarok által készített gulyás levessel és dobos tortának elfogyasztásával folytatódott. Az ünnepség keretében népi játékokat játszottunk a gyerekekkel és a felnőttekkel közösen, valamint az íjászatot is kipróbálhatták az érdeklődők. A 12 órakor kezdődő rendezvénynek este 6 órakor lett vége és akkor még mindig sokan beszélgettek és ismerkedtek az udvaron és a házban. 

A Córdobai Magyar Kör most még egy fejlődő közösség, de a sok fiatal jelenléte miatt ez egy reményteljes, nagy létszámú és jól működő közösség lehet a jövőben.