A stockholmi Magyar Ház technikai korszerűsítése

/ Szalóki Petra /
szaloki.petra képe
A stockholmi Magyar Ház Házkezelősége 2019-ben sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által a diaszpórában élő magyarság szervezetei számára kiírt támogatásra.
A függönyt tartó sín felszereléseFelkerül a bársony előfüggönyÚj projektorAz új vetítővászon

Az elnyert összegből a Magyar Ház legtöbb programjának helyszínt biztosító előadóterem korszerűsítésére került sor. Lehetőségünk nyílt vásárolni egy új projektort, amely most már profi módon a mennyezetre van felszerelve, így a jövőben nem veszítünk el értékes ülőhelyeket a nézőtéren a projektor állványának elhelyezése miatt, valamint egy ehhez tartozó nagy méretű vetítővásznat is. A megújulás részeként szintén a mennyezetre felkerült két hangfal, valamint beszereltek egy új, modern vezérlőegységet, amelyre bármilyen típusú eszközzel könnyedén rácsatlakozhatnak jövőbeli meghívott előadóink.

A vetítés- és hangtechnika korszerűsítése mellett a színpadot körülvevő három falra kerülő takarófüggönyök hatalmas esztétikai előrelépést jelentenek a valódi színházi látványélmény felé. Az új, bordó bársony, szintén méretre szabott előfüggöny lehetővé teszi, hogy a teremben zajló előadásokat méltó körülmények között rendezzük meg, hiszen a korábbi függöny sajnos nem biztosított megfelelő takarást (például egy színházi előadás jelenetei közti átpakolásra). Az új sín biztosítja az új, nehezebb bársonyfüggöny megfelelő rögzítését, valamint rendelkezik egy mozgatórendszerrel, amelynek segítségével a függöny egyszerűen össze és széthúzható.

A felújítás eredményét élvezheti hamarosan minden egyesület, amely a házba programot szervez, valamint minden kedves érdeklődő, aki jelenlétével megtiszteli a Magyar Ház programszervezőit a jövőben.

Továbbra is szeretettel várjuk kedves vendégeinket programjainkra!