Mikulásvárás Ottawában

/ Nagy Dóra /
nagy.dora képe
Idén a Mikulást sokrétű programokkal vártuk Ottawában! Fánkvásárral, gyermekfoglalkozással, néptánc előadásokkal és táncházzal csalogattuk a Mikulást a Magyar Házba december 3-án!
ottawai_ifjusagi_neptanccsoport.jpgottawai_gyermek_neptanccsoport.jpg

A méltán híres ottawai fánkból több száz kelt el a rendezvényen! A gyermekek mézeskalácsot készítettek és díszítettek, majd következett a néptánccsoportok előadása és a táncház.

Az idei program különlegessége volt a néptánccsoportok fellépése. Az ösztöndíjas munkám egyik fő pontja a néptánc oktatása különböző korosztályoknak. Korábban Ottawában több korosztályban, hosszú életű tánccsoportok működtek, most ezen csoportok újraélesztésén dolgozunk. Nagyon büszke vagyok a Magyar Iskolában működő néptánccsoportra, akik moldvai táncokat mutattak be, valamint a Magyar Házban működő ifjúsági néptánccsoportra, akik sóvidéki táncokat adtak elő. A visszajelzések alapján hatalmas élményt és örömet nyújtottunk a népes közönségnek, nem győztük fogadni a gratulációkat!

Az előadásokat moldvai és csíkszentdomokosi táncház követte, amelybe minden érdeklődő felnőtt és gyermek be tudott kapcsolódni.

A Mikulást énekkel vártuk, és csillogó szemekkel vették át a gyermekek csomagjaikat jó magaviseletükért.

Számomra is felejthetetlen élmény volt ez a nap, én is csillogó szemekkel fogadtam a gratulációkat. Ez volt az első alkalom, hogy egy általam önállóan vezetett és tanított csoport színpadon mutatja be tudását. Izgalom, büszkeség, meghatódottság kavarogtak bennem. Már erősen gondolkodom, mivel készüljünk a következő rendezvényekre, hogy a közönség és magunk örömére tehessünk.

A néptánc-előadásokról készült videó összeállítást a kapcsolódó galériában tudják megtekinteni.