Clevelandi Cserkészek

Használjuk ki az ősz szépségét!

/ Patarica Edvin /
patarica.edvin képe
A clevelandi cserkészek szokásukhoz hiven idén is megszervezték őszi kirándulásukat.
EDVIN KCSPEDVIN KCSPEDVIN KCSPEDVIN KCSP

Szombaton a Brecksville Natural Center-nél gyülekeztek. Az egész napos programon a fiú- és lány- csapat közösen vett részt, de ki-ki saját programmal készült csapata számára, és azon belül is korosztályi programmal. A vezetők érdekes játékokkal szórakoztatták a gyülekező cserkészeket, akik ahogy érkeztek, azonnal bekapcsolódtak. Amint mindenki megérkezett, közös táncpróbát tartottunk, aki a tánc során nem fáradt volna ki, méta versenyen bizonyíthatta kitartását. Ezt követően mindkét csapat saját foglalkozására indult.

A lányok kézműves-foglalkozáson a közelgő ünnepekre készűlve tököt festettek, majd karkötőt fontak. A természet nyújtotta lehetőségeket kihasználva a cserkész korosztály gyakorlati tudását felhasználva tábori építményeket készitett, a kiscserkészek segitségével, ezáltal ők is bekapcsolódhattak a csomózás rejtelmeibe. Miutan mindenki elfogyasztotta ebédjét, a vezetők stafétajátékokkal mozgatták meg a csapatot. Késő délután még egy kisebb portya és rohampálya is belefért a programba.

                    

Ez idő alatt a fiú csapat minden tagja portyázni indult. A fiatalabbak egy rövidebb útvonalon haladva csodálhatták a nemzeti park szépségét, érintettek egy kilátót, ahol megpihentek, és folytatták útjukat a nagy pihenőhelyre, ahol elfogyasztották ebédjüket. Rövid pihenőt követően délutáni játéksorozat vette kezdetét, majd visszasétáltak a gyülekezőhelyre.

A cserkészkorosztály hoszabb ösvényen haladt. Útközben állomásokon bizonyították rétermettségüket. Az egyik ilyen állomáson menedékhelyet épitettek, majd ez alá bújva fogyasztották el ebédüket. Csöppet sem voltak fáradtak, az ebédet követően azon nyomban egy hosszú, egy órán át tartó, stratégiai, szaladgálós játékba kezdtek, majd befejezve azt, továbbindultak.

                    

Vacsorára mindenki megérkezett a gyülekezőhelyre. A cserkészek rajokban készitették el vacsorájukat. Felkészűltek az esti tábortűre, melyre a vezetők meghívták az érdeklődő szülöket is, akik szép számban résztvettek a nap fénypontján. A tábortűz végefelé kicsit látszott a fáradtság arcunkon, de cseppet sem voltunk letörtek, hálásak voltunk az időjárásnak, hogy kegyes volt hozzánk, és a természetnek, hogy ilyen szép környezetben tölthettük az év utolsó enyhébb napjainak egyikét.