Farsangi mulatság a montreali Csillagösvény Református Egyesület szervezésében

„Itt van a farsang,/ készül a fánk./ Hatalmas móka/ vár itt ma ránk."

/ Nemes Csilla Szidónia /
nemes.csilla.szidonia képe

Mint minden évben, a montreali Csillagösvény Református Egyesület idén is megszervezte a hagyományos farsangi mulatságot a Montreali Első Magyar Református Egyház társadalmi termében. Február 8-án kicsik és nagyok színes és igazán ötletes jelmezbe bújtak, hogy pár órára – akár időutazást téve a Biblia korába – egy ismerős vagy ismeretlen személy bőrébe bújjanak.

Nagy Enikő egyesületi elnök köszöntő szavai után mindenki nekilátott felfedezni a „batyuk” tartalmát: különféle ízletes ételek és desszertek kerültek elő, így mindenki talált kedvére való finomságot. Ám a gyerekek mégiscsak a jelmezversenyt és az ünnepélyes felvonulást várták: nagy izgalommal mutatkoztak be, és vidáman masíroztak a háromtagú zsűri, valamint a nézőközönség előtt. Őket a felnőttek jelmezének a mustrája követte. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, ezért nem is voltak helyezések, ennek ellenére a legtöbben nem mentek haza üres kézzel.

A jelmezparádét követően fergeteges dínomdánom vette kezdetét. A vidám hangulatot a nemrég összeállt Montreali Magyar Trió biztosította, akik igazán próbára tették a közönséget, hiszen jóval éjfél utánig tartották táncban és vigasságban a vendégsereget.

A legkisebbekBibliai személyekKöszöntőBemutatkozásFelvonulásKi vagyok?A felnőttekParádéA bibliaolvasóA pilótaPiros-fehér-feketeA fogtündérÖtletes jelmezekCsoportképKicsik és nagyokSzínes társaságDíjazottModern Mózes és CippóraMulatozásBulizunkJó a zeneTeltházJó a hangulatHolnap hajnalig