Hollandiai Magyar Szövetség

Bánkúti Dalma (2016)
Bánkúti Dalma (2016)
Szvák Anna (2018)
Szvák Anna (2018)

A Hollandiai Magyar Szövetséget, ezt az egész hollandiai magyarságot átfogó szervezetet az Amszterdami Hungária Klub 1929 és a Hollandiai Mikes Kelemen Kör 1957-ben, közvetlenül az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc után alapította. Célja mindig is az volt, hogy a magyarság ebben az országban ne forgácsolódjon szét, hanem egymás kezét fogva, egységes képviselettel rendelkezzen. Ennek a feladatnak az alapítványi formában működő Szövetség az elmúlt fél évszázad alatt mindig eleget tett, és ezt kívánja tenni a jövőben is.

A Hollandiai Magyar Szövetség évente egyszer, az év elején kiadja a ’Hollandiai Magyar Híreket´, amely a hollandiai magyar tevékenységekről számol be magyarul és hollandul. A Szövetség alkalmilag évközi közleményeket küld a vele kapcsolatban álló szervezeteknek, és Hírlevelén keresztül rendszeres internetes hírösszefoglalót ad a hollandiai magyarságot érintő fontos kérdésekről és kulturális témákról.
Honlapjának címe: http://www.hongaarsefederatie.nl/ 
Facebook: 
https://www.facebook.com/HollandiaiMagyarSz/?ref=br_rs

A Szövetség feladata a magyarság körében folyó kulturális és társadalmi munka koordinálása, és a holland hatóságokkal való kapcsolat fenntartása. A Szövetség általános magyar témájú kérdések, konferenciák esetén sajtóközleményt ad ki, sajtókonferenciát szervez, és a magyar nemzeti ünnepek méltó megünnepléséről is gondoskodik.