Munkánkról

2019.08.25.
Hímző kör a Magyar Klubban
A nyelvtanítás, népdal-, ének-, valamint a néptánctanítás mellett fontosnak tartom a kulturális nevelést is erősíteni a Córdobai Magyar Körben. Szeretném a gyerekekkel és a felnőttekkel egyaránt megismertetni a különféle kézművestechnikákat a...
2019.08.19.
Szentelt kenyér
A Perth-ben élő magyar közösség egyik legfontosabb ünnepe a Szt. István nap, amikor is összegyűlik a közösség apraja-nagyja, hogy együtt ünnepeljenek és megemlékezzenek államalapítónkról.
2019.08.19.
Disznótoros
Augusztus 18-án disznótoros ebédet rendezett a Magyar Ház az Ifjúsági Szövetséggel, a Boronia road-i Magyar Központ nagytermében. Családias hangulattal, finom ételekkel és magyar nótákkal várták a vendégeket.
2019.08.18.
Csoportkép
A Csemete nevű baba-mama kör 2001 óta működik a Bocskai Magyar Iskola égisze alatt, s a foglalkozásokat jelenleg Abonyi Zsuzsanna óvodapedagógus és hittantanár tartja a gyerekek számára.
2019.08.12.
Szent Iván éji tűzrakás
A hagyomány nap sorozat harmadik rendezvényére került sor júliusban a dél-ausztráliai Adelaide-ben. A hagyomány napok a Kőrösi Csoma Sándor program ösztöndíjasa által megvalósított program sorozat a diaszpórában élő magyar gyermekek számára.
2019.08.06.
Beszélgetős délután a mendozai családokkal
Július utolsó hetében Kasza Mariann, a Forgószél Táncegyüttes művészeti vezetőjének meghívására Mendozába látogattunk. Az ott töltött négy nap alatt találkoztunk helyi magyar felmenőkkel rendelkező családokkal, illetve a táncegyüttes tagjainak...
2019.07.31.
Közös főzés Paraguayban magyar ételekkel
A július sok izgalmas programot tartogatott számomra, amelyek közül mindenképpen az első Dél-Amerikai Diaszpóra Iskolatábor volt a legkiemelkedőbb. Emellett belevetettem magam a magyar gasztronómiába, amit sosem gondoltam volna, hogy ilyen rutinosan...
2019.07.31.
Gyermekfoglalkozás
Aucklandban minden hónap második vasárnapján rendezik meg a helyi magyar klub napot. Mint minden alkalom, a július 14-ei is gyermekfoglalkozással indult és finomabbnál finomabb magyar ételek elfogyasztásával zárult.
2019.07.31.
Süti a közösségi esten
Az aucklandi magyarok közösségi életének szervezését is fontosnak tartjuk, ezért egy összejövetelt rendeztünk ahol a fő szempont a jókedv, a kapcsolatok építése és erősítése volt.
2019.07.30.
somlói
Talán most éreztem először, mióta visszajöttem, hogy bizonytalan vagyok, miről is fogok írni a Gulyás-party kapcsán, hiszen tavaly már írtam róla cikket, ami meg is jelent. Rágódtam rajta, hogyan fogok tudni valami újat, érdekeset írni, hogy ne...

Oldalak