Magyar szó és a himnusz is felcsendült a Szent Jeromos - kolostorban

/ Szebegyinszki Kinga /
szebegyinszki.kinga képe
Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére tartott szentmisét D. Manuel Clemente bíboros, Lisszabon pátriárkája a gyönyörű Szent Jeromos - kolostorban október 23-án.
Szent Jeromos kolostorszentmiseszentmisekiállítás

Felemelő érzés volt látni a portugál mellett a magyar zászlót is a híres lisszaboni Szent Jeromos - kolostorban, ahol az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére D. Manuel Clemente bíboros celebrálta a misét, mely során két könyörgés magyar nyelven is elhangzott. A helyszín nem véletlen: 1956-ban is volt egy Magyarországért ajánlott szertartás. Ezen kívül hálásak lehetünk azért is, hogy 60 évvel ezelőtt Portugália sok magyar gyermeknek átmeneti menedéket nyújtott, míg újra, biztonságosabb körülmények között egyesülhettek a családok.

A mise végén az egybegyűltek közösen elénekelték a magyar himnuszt, az előtérben pedig megtekinthették a Mindszenty József bíboros életéről és munkásságáról szóló kiállítást, amely a Mindszenty Alapítvány támogatásával kerülhetett a helyszínre. A forradalom 60. évfordulójára rendezett programok a Lisszaboni Magyar Nagykövetség és a Portugál - Magyar Együttműködési Egyesület szervezésében és támogatásával valósultak meg.

Az esemény és a misét követő nagykövetségi fogadás díszvendége volt Martonyi János Magyarország korábbi külügyminisztere is.