A koronavírus sem állíthatja meg a Reading-i cserkészeket!

/ Kisbán Petra Mária /
kisban.petra.maria képe
A márciusban kirobbant világjárvánnyal sajnos a rendszeres foglalkozásainkat, táborainkat el kellett halasztanunk, ám ez a cserkészeket egyáltalán nem zavarja: online folytatjuk a találkozásainkat!
Dinnye őrsgyűlésSasok (vezetőség)Csalán őrsgyűlésKiscserkész foglalkozás

Kiscserkész korosztályunknak elsősorban egy karanténban teljesíthető bingót szerkesztettünk. A KKK-t (Kiscserkész Karantén Kihívások) július elejéig teljesíthetik a gyerekek. A legügyesebbek, akik a legtöbb kihívást sikerrel teljesítik, cserkészingre varrható felvarrókban (a felvarrók próbák teljesítéséért, programokon való részvételért kaphatóak) is részesülhetnek.
Legkisebbekkel továbbá egy foglalkozást tartottunk eddig, ezt kétheti rendszerességgel tartjuk majd meg a jövőben. Az alkalom remekül sikerült, a 13 kiscserkészünk csillogó szemmel üdvözölte társait, boldogan mesélte mindennapjait, és hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a foglalkozás feladataiba. Az alkalom során megtudtuk azt is, hogy a legtöbb gyereknek a tábortűz a legjobb cserkész élménye. (Az első offline találkozónkon így biztosan tüzet is fogunk rakni;)

Cserkészeink már egészen a kijárási korlátozások elején kérték őrsvezetőjüket az őrsgyűlések megtartására, így ők hetente találkoznak. A találkozók során sokat beszélgetnek, játszanak és nem utolsó sorban készülnek a cserkész próbákra is.
Számukra is elkészült a CsKK, melyet július elejéig teljesíthetnek, valamint csatlakoztak egy titkos küldetéshez, melyet ipolysági cserkésztestvéreink kezdeményeztek. A titkos küldetés során egy cserkész – Jumanjiban vesznek részt, és cserkésztudásukkal gyűjtögethetik a rubintokat. Hajrá Dinnyék, hajrá Csalánok!

Cserkészeinknek továbbá online lány és fiú estet is tartunk. A lányesten eddig többek között beszélgettünk, ismerkedtünk, filmet néztünk, kiismertük magunkat a földgömbön. Továbbiakban a közös süti sütés és egyéb mai öltözködési, viselkedési… tippek is műsorra lettek tűzve. Fiúk ezzel ellentétben helytállnak a férfiasabb dolgokban: sátrat állítanak, kinn alszanak, vacsorát főznek maguknak…

Azonban az idősebb korosztályról sem szeretnék megfeledkezni. Csapatunk szülői közössége önmaga kezdeményezésére találkozást szervezett, mondván: hiányoznak a foglalkozások alatt eltöltött közös társalgások.
Emellett vezetőink, a Sasok is heti rendszerességgel csapatot építenek és megvitatják a csapat ügyes-bajos dolgait, ötletelnek a további online programokról.

Reméljük a karantén időszaka már nem tart sokáig, és legkésőbb a szokásos, évzáró tengerparti mulatságunkon találkozunk legalább egy sütögetés és egy tábortűz erejéig!:)