Kirándult kis közösségünk

Gryllus koncert és farsang a bristoli Tűzmadár Tanodával

/ Kecskés Márta /
kecskes.marta képe
Ebben az évben is, a Newport Nefelejcs Tanoda számos új célt tűzött ki zászlajára, mint már többször beszámoltunk róla. Februárban egy újabb álom első lépcsőfoka is megvalósult. Szerettek volna olyan rendezvényeket is szervezni, ahol Magyarországról hívott előadók teszik még színvonalasabbá, színesebbé rendezvényeiket.
TáncoltunkGryllus VilmossalügyeskedtünkKoncert

Ahhoz, hogy ez az álom is megvalósuljon, összefogásra volt szükség, hiszen a költségek nagyok. A bristoli Tűzmadár Tanodával, egy gyümölcsöző, hosszútávú együttműködés vette kezdetét ebben az évben, ami több pilléren áll. Az egyik közös kezdeményezés az volt, hogy idén két ilyen rendezvényt is létrehoznak. Egyet Bristolban farsangkor, és egyet Newportban, Húsvétkor. Ezeken a rendezvényeken a tanodák apraja és nagyja együtt ünnepel.

Sok szervezés, megbeszélés, egyeztetés után, eljött a nagy nap ahol, minden jegy elkelt.

A Newporti Nefelejcs Tanoda családjai útra kerekedtek, és ellátogattak Bristolba, ahol egy fergeteges koncerten vettek részt, hiszen ellátogatott hozzánk Gryllus Vilmos és mindenki örömére együtt énekelt velünk. Jó volt látni, hogy mindenki ismeri dalait, legyen karon ülő gyermek, vagy nagymama, aki éppen látogatóba érkezett távol élő gyermekeihez.

A koncert után jelmezversenyen vehettek részt a családok, gyermekek, álarcot készítettek, ügyességi feladatokat oldhattak meg, és ha farsang akkor nyilván zene és tánc is jelen volt. Szabó Andrea KCSP ösztöndíjas mindenki számára egy jókedvű, fergeteges táncházat varázsolt a tanoda falai közé. Együtt táncolt kicsi és nagy, senki sem maradt ülve.

A büfében finom étkek várták az idelátogatókat, hiszen a rendezvény egész nap tartott. A nap végén még tombolán is részt vehettek a családok, ahol értékes nyereményeket kaptak a szerencsések.

Szép napot töltöttünk együtt Bristolban, hamarosan várjuk a bristoli Tanoda családjait Newportban.