Farsangi maszkabál Bécsben

/ Kőrösiné Forgó Ilona /
korosine.forgo.ilona2023 képe
Az AMAPED-Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete idén is feledhetetlen farsangi mulatságot szervezett Bécsben, ahol a gyerekek együtt élhették át a farsang varázsát.
Farsang az AMAPED-benFarsang az AMAPED-benFarsang az AMAPED-benFarsang az AMAPED-ben

A rendezvény egyik kiemelkedő része volt a gyerekek farsangi jelmezbemutatója. A kicsik büszkén vonultak fel kreatív és színes jelmezeikben, közöttük katicabogár, tűzoltó, hercegnő, nindzsa és még űrhajós is feltűnt.

A rendezvény másik nagy sikere az izgalmas artikulációs bingó játék volt. A gyerekek lelkesen tapasztalhatták meg a képek kihúzásának izgalmát, miközben vicces grimaszokat vágtak a nyelvgyakorlatok közepette. Mindenki izgatottan figyelte, hogy ki mondhatja ki először a várva várt "Bingó!" felkiáltást, majd a kis nyertesek örömmel vehették át jutalmaikat.

Az ügyességi játékok terén sem maradt el a szórakozás, hiszen a gyerekek kipróbálhatták például a célbadobást, a labda- és lufiegyensúlyozást, csipeszelést, de még krumplit is görgethettek. A jelmezes csapat vidáman, és lelkesen vetette bele magát a különböző játékokba. Az ügyességi feladatok sikeres teljesítői pedig a farsang elmaradhatatlan kellékét kapták jutalmul, egy-egy ínycsiklandó farsangi fánkot.

Az alkotó sarokban a gyerekeknek lehetőségük nyílt saját farsangi álarcot is készíteni, ahol csak a képzelet szabta meg a határokat. A kreativitás szárnyalása mellett a gyerekek örömmel hozták létre egyedi maszkjaikat, amiket aztán büszkén viselhettek.

Az AMAPED Maszkabálja ismételten rámutatott arra, hogy az egyesületi rendezvények a szórakozás mellett, kiváló lehetőséget nyújtanak a tanulásra és a közösségépítésre is.