Farsangi bál a Montreáli Magyar Iskolában

/ Takácsy Dorka Kornélia /
takacsy.dorka.kornelia képe
Elérkezett az év legvarázslatosabb időszaka, amikor ki-ki annak a bőrébe bújhat egyetlen este erejéig, akiébe csak szeretne.
meghívófarsangfarsangfarsang

A Magyar Iskola éves farsangi báljára, amely idén január 28-án került megrendezésre a Magyarok Nagyasszonya Plébánia falai között, több mint 180 vendég jött el. Együtt ünnepeltek kicsik és nagyok, a karonülő csöppségektől egészen az iskola egy idén 100 éves támogatójáig.

A legbátrabbak, akik beöltöztek, jelmezversenyen vettek részt – természetesen külön kategóriában versengve a gyerekek és felnőttek. Az ötletes jelmezeket a közönség dübörgő tapssal és éljenzéssel jutalmazta. A verseny díjazottjai értékes nyereményekkel gazdagodtak.

A verseny izgalmai után eljött a vacsora ideje: a terített asztalokra ínycsiklandó, magyaros ízvilágot idéző húsok és köretek kerültek, majd desszertként megérkeztek az elmaradhatatlan farsangi fánkok is. Ceremóniamesterként az estet Nyitrai Attila vezette.

A lakomát a várva-várt tombolasorsolás követte, amely során több mint 20 mutatós és nagy értékű ajándékcsomag talált gazdára. Ezt követően már semmi sem állt a táncolni vágyók útjába, a tánc és jókedv eltartott hajnalig.

A zenét a mulatság során a Quiet Nights Trio biztosította, a vacsora alatt andalító, hangulatos háttérzenével, majd forró ritmusokkal csábítva a parkettre a táncos lábú vendégeket.

A belépőjegyekből befolyt összeget az iskola fenntartására fordítják.